Gå til primært indhold
main content, press tab to continue
Artikel

Styring med privatøkonomien kan forbedre trivslen i hverdagen

Af Kristine Seest | 9. Februar 2022

Medarbejdere kan opnå større trivsel og mindre stress i hverdagen, hvis deres arbejdsplads tilbyder dem hjælp til at skabe overblik over privatøkonomien.
N/A
N/A

Hver femte medarbejder på globalt plan oplever, at deres økonomiske udfordringer påvirker deres liv negativt. Og for hver fjerde medarbejder i Danmark er kontoen så godt som tømt op til næste lønningsdag. Det viser tal fra WTW’s Global Benefits Attitudes Survey 2020, og det vidner om, at det ikke er lige nemt for alle mennesker at håndtere og skabe overblik over deres privatøkonomi – og at det kan gå ud over deres trivsel i hverdagen.

»Der skal ikke så meget til, før privatøkonomi opleves som en udfordring. Ikke nødvendigvis fordi det er svært at få pengene til at slå til, men lige så meget fordi, der ikke bliver taget stilling til privatøkonomien, og om opsparingen og boliglånet er disponeret bedst muligt. Der er mange, der går rundt med store økonomiske spørgsmål, som de kun reagerer på, når de bliver kontaktet af banken. Og når de så bliver kontaktet af banken, kan der opstå endnu mere tvivl, hvis der er usikkerhed om, om det råd, man får af sin bank, nu også er det bedste at følge,« siger Head of Financial Wellbeing Martin Flodgaard fra WTW.

Den seneste tid med begrænsede forbrugsmuligheder under nedlukningen, bankernes indføring af negative indlånsrenter og afskedigelser under coronakrisen har skabt forandringer i danskernes privatøkonomi og fornyede spørgsmål til håndteringen af privatøkonomien.

Det nye personalegode

Med rådgivningskonceptet Financial Wellbeing hjælper WTW virksomheder med at styrke deres medarbejderes privatøkonomiske kompetencer, så de får bedre forudsætninger for at tage styring med deres privatøkonomi og få mere ud af de penge, de tjener. Og det tilbud er der allerede virksomheder, der har taget imod.

»I den individuelle rådgivning om den enkelte medarbejders pensionsopsparing, oplever vi, at der også er behov for hjælp og uvildig rådgivning om de dele af privatøkonomien, der ikke har med pensionsopsparingen at gøre. De fleste har lært, at rådgiveren i banken oftest ikke er en uvildig rådgiver, men en sælger, og det er nok også grunden til, at de spørger vores rådgivere til råds. Med vores privatøkonomiske rådgivningskoncept til virksomheder kan vi nu tilbyde de medarbejdere nogle svar,« siger co-CEO og Head of Retirement Lars Christensen fra WTW.

Med Financial Wellbeing stiller virksomheden en række digitale værktøjer til rådighed for medarbejderne. Værktøjerne er nemme for den enkelte medarbejder at bruge til at skabe overblik over økonomien og til at vurdere, om der skal foretages ændringer i de økonomiske forhold. Og den guide, der løbende sendes til de medarbejdere, der er omfattet af Financial Wellbeing, er både tænkt som inspiration til at gøre en aktiv indsats og som en hjælp til, trin for trin, at opnå en struktureret og helhedsorienteret tilgang til privatøkonomien.

Fjerner bekymringer

Alle de materialer og værktøjer, der stilles til rådighed for medarbejdere, der har adgang til Financial Wellbeing er holdt i et enkelt og letforståeligt sprog, der sikrer, at alle kan være med.

Målet med Financial Wellbeing er at gøre privatøkonomi overskueligt og at fjerne unødige bekymringer”

Martin Flodgaard
Head of Financial Wellbeing

»Målet med Financial Wellbeing er at gøre privatøkonomi overskueligt og at fjerne unødige bekymringer. Ro i økonomien giver ro i sindet og overskud til andre ting – blandt andet arbejdet – og vi møder kunder, der har spekuleret over et eller andet i deres privatøkonomi, som bliver utrolig lettede, når de bagefter oplever, at de har fået overblik og gjort en aktiv indsats for at tage styring med deres økonomi,« siger Martin Flodgaard.

Med en firmapensionsordning får medarbejderne vished for, at opsparingen til deres pension bliver håndteret. Med Financial Wellbeing kan medarbejderne nu også få hjælp til håndtere den del af privatøkonomien, der er relevant for deres nuværende tilværelse – blandt andet deres boligøkonomi.

»Konceptet kan være en hjælp til medarbejdere, der har brug for sparring om deres opsparing, eller som er i tvivl om, om de har den rigtige boligfinansiering. Her hjælper Financial Wellbeing, fordi medarbejderne bliver introduceret til markedet og får forklaret forskelle på lånetyper og betydningen af fagtermer,« siger Martin Flodgaard.

Der er forskellige måder, en virksomhed kan stille Financial Wellbeing til rådighed for deres medarbejdere.

Hvis du har spørgsmål til konceptet og ønsker at høre om mulighederne for jeres virksomhed, er du velkommen til at kontakte Martin Flodgaard på martin.flodgaard@willistowerswatson.com.

Download
Er du interesseret i Financial Wellbeing, så kontakt:

Martin Flodgaard
Head of Financial Wealth

Forfatter

Kommunikationskonsulent
email E-mail

Related content tags, list of links Artikel Denmark
Contact us