Gå til primært indhold
main content, press tab to continue
Pressemeddelelse

WTW forvalter over én milliard kroner i private pensionsopsparinger

Flere danskere vælger en privat forvaltet pensionsordning

12. Juli 2023

Danskere vælger i stigende grad at få forvaltet deres pensionsopsparinger, som ligger uden for deres firmapensionsordning via en privat forvaltet ordning med størst mulig fleksibilitet
Personal Lines Insurance
N/A

DANMARK, 12. juli 2023 — Flere danskere vælger en privat forvaltet pensionsordning, hvis de har pensionsopsparing ved siden af deres firmapensionsordning eller skifter job og fratræder deres nuværende stilling.

Den udvikling ses tydeligt hos WTW (tidligere Willis Towers Watson), der som Danmarks største pensionsmægler, forvalter mere end én milliard kroner i private pensionsordninger.

”Vi ser en stigende udvikling i antallet af kunder, der vælger at få forvaltet deres frie pensionsordninger som en privat ordning. Siden vi lancerede vores nye koncept til private kunder for 12 måneder siden, forvalter vi nu mere end én milliard kroner for vores knap 600 kunder,” siger Allan Garde, der er Executive Director i Private Clients, WTW Danmark.

Vi ser en stigende udvikling i antallet af kunder, der vælger at få forvaltet deres frie pensionsordninger som en privat ordning.”

Allan Garde | Executive Director

Flere kunder samler opsparing fra banken i private ordninger

En af de trends, der tydeligt tegner sig for udviklingen af markedet, er at flere kunder ønsker størst mulig fleksibilitet med deres opsparinger, hvorfor de vælger at flytte deres pensionsopsparing fra f.eks. bankerne til en privat forvaltet ordning.

Kunderne efterspørger uvildighed, tryghed, fleksibilitet samt personlig rådgivning, hvorfor Private Clients, siden lanceringen for et år siden, har flyttet en stor andel af den samlet opsparing fra bankerne. Kundernes helhedsorienterede løsning er afgørende for den udvikling, som der ses indenfor privat forvaltning, vurderer Allan Garde:

”Når vi går ind på et marked, der er målrettet private kunder, hvor vi skal udvikle kundernes portefølje og skabe værdi, så ønsker vi at skabe en tilpasset strategi for den enkelte kunde. Den service har ikke været bredt tilgængeligt, når vi ser på andre tilbud i markedet, og det er afgørende for den kundetilgang, som vi ser i øjeblikket,” siger Allan Garde.

1 mia. kr. Den samlede opsparing for privatforvaltede pensionsopsparinger hos WTW er over én milliard kroner fordelt på over 600 kunder

Rådgiver oversete kundegrupper

Det er særligt ét kundesegment, som Private Clients oplever stor efterspørgsel fra.

”Vi ser typisk, at kundesegmentet af helt almindelige pensionsopsparer ønsker et samarbejde med WTW Private Clients, hvilket også er i tråd med vores strategi, da vi ønsker at tilbyde alle danskere en uvildig og kompetent pensionsrådgivning igennem alle af livets faser. Som en del af vores tilbud kan vi bl.a. vise den fulde palet af produkter hos de kommercielle selskaber, som de ikke har haft adgang til før samt en langt mere personlig og uvildig rådgivning,” siger Allan Garde.

Den nye tendens indenfor forvaltning får dog ikke Allan Garde til at ændre strategien eller gå mere målrettet efter andre kunder end de hidtil har gjort.

”Vi ændrer ikke på den måde, som vi opererer på i forhold til at sikre kunderne den bedst mulige løsning. Private Clients skal ses som supplement til vores kerneforretning, så vi tilbyder den bedst mulige forvaltningsløsning til de af vores kunder, der ønsker en anden tilgang til deres opsparing, ” siger Allan Garde.

Om Private Clients

Private Clients er et tilbud til privatkunder, som et supplement til WTW Danmarks kerneforretning, hvor WTW rådgiver virksomheder og dets medarbejdere i valg af pensionsordning og tilhørende forsikringsløsninger.

Om WTW

WTW er Danmarks førende mæglervirksomhed indenfor forsikring og pension. WTW rådgiver både virksomheder og medarbejdere om tilpasning af forsikring og pension, samt yder rådgivning til virksomheder om væsentlige risici.

Related content tags, list of links Pressemeddelelse Personal Lines og Private Client Denmark
Contact us