Ga naar de hoofdinhoud
main content, press tab to continue
Artikel | Global Markets Overview

Global Markets Overview: December 2022

Door Sander Gerritsen | December 20, 2022

Deze uitgave van Global Markets Overview biedt een terugblik op de economische omstandigheden in 2022 en onze vooruitzichten voor 2023.
Investments|Retirement
N/A

In deze editie wordt teruggeblikt op de economische omstandigheden in 2022 en vooruitgekeken naar 2023.

  • Hoge uitgaven in 2021 werden ondersteund door hoge niveaus van COVID-gerelateerde stimuleringsmaatregelen van centrale banken en overheden. In combinatie met wijdverspreide verstoringen in de aanvoer van grondstoffen, goederen en werknemers heeft dit ertoe geleid dat de vraag in de meeste economieën de afgelopen 18 maanden groter was dan het aanbod.
  • De resulterende hoge inflatie heeft geleid tot agressieve stijgingen van de beleidsrentes van centrale banken gedurende dit jaar. De snelheid en omvang van deze verkrapping was de grootste in de afgelopen 40 jaar.
  • Onze visie met het oog op 2023 is dat de belangrijkste aanjagers van de economische omstandigheden in ontwikkelde economieën zullen omslaan van stijgende inflatie en stijgende beleidsrentes van centrale banken naar een aanzienlijke vertraging van de economische activiteit (recessie).
Downloaden
Titel Bestandstype Bestandsgrootte
Global Markets Overview: December 2022 PDF .3 MB
Auteur

Member of the Investment leadership team

Related content tags, list of links Artikel Global Markets Overview Beleggingen Pensioen
Contact us