Ga naar de hoofdinhoud
main content, press tab to continue
Artikel | Global Markets Overview

Global Markets Overview: November 2022

Door Sander Gerritsen | November 29, 2022

In deze editie van Global Markets Overview onderzoeken we hoe de onzekerheid over inflatie, rente en werkgelegenheid wereldwijd verschilt.
Investments|Retirement
N/A

Onze meest recente economische vooruitzichten worden gekenmerkt door een grotere onzekerheid dan normaal en grote regionale verschillen:

  • We verwachten een aanzienlijke vertraging van de economische groei in de VS en Europa in 2023. Dit is het gevolg van de agressieve stijging van de beleidsrentes in 2022 en de zorgen over de energievoorziening in Europa.
  • Centrale banken in de grote westerse economieën zijn in de tweede helft van 2022 de beleidsrente in hoog tempo blijven verhogen; we verwachten dat ze de beleidsrente de komende vier maanden verder zullen verhogen, maar in een langzamer tempo.
  • De werkloosheidscijfers zijn erg laag in de VS en Europa en de loondruk blijft hoog of neemt toe. Dit leidt tot het risico dat de loongroei en de kerninflatie in 2023 sterker verankerd raken dan verwacht. Uiteindelijk zal hiervoor waarschijnlijk nog meer monetaire verkrapping nodig zijn om de inflatie omlaag te brengen, wat de kans op een diepere en langere recessie vergroot.
  • Daarom zien wij een groter dan normale spreiding van mogelijke economische resultaten in westerse ontwikkelde landen. Naar verwachting zullen de economische omstandigheden volgend jaar gunstiger zijn in de grote Aziatische economieën, op relatieve basis, met name in China en Japan.
Downloaden
Titel Bestandstype Bestandsgrootte
Global Markets Overview: November 2022 PDF .2 MB
Auteur

Member of the Investment leadership team

Related content tags, list of links Artikel Global Markets Overview Beleggingen Pensioen
Contact us