Ga naar de hoofdinhoud
main content, press tab to continue
Persbericht

Willis Towers Watson neemt Acclimatise over en versterkt daarmee zijn leiderschapspositie voor het aanpakken van klimaat- en ESG uitdagingen.

November 12, 2020

Door Acclimatise samen te voegen met de Climate and Resilience Hub van Willis Towers Watson ontstaat een wereldwijde leider op het gebied van klimaatbestendigheidsdiensten.
Climate|Insurance Consulting and Technology
N/A

LONDEN, November 12, 2020 - Willis Towers Watson kondigt de overname aan van Acclimatise, de marktleider in advies- en analysediensten op het gebied van klimaatverandering, om nog beter te voldoen aan de groeiende vraag van bedrijven, overheden en financiële instellingen.

De Climate and Resilience Hub (CRH) van Willis Towers Watson is aanzienlijk uitgebreid om hiermee klanten te kunnen helpen bij de uitdagingen van klimaatverandering, en ecologische, sociale en governance (ESG)-vraagstukken. Deze kunnen betrekking hebben op zowel fysieke, transitie- als wettelijke aansprakelijkheidsrisico's. Door de bekwaamheden van Acclimatise en de CRH te combineren wordt de leiderschapspositie van de firma op het gebied van fysieke klimaatrisico’s versterkt en geïntegreerd met een groeiend aanbod van diensten op het gebied van klimaat en duurzaamheid.

Acclimatise is gevestigd in het VK en heeft teams in Frankrijk, de VS en India. Sinds de oprichting in 2004 heeft het bedrijf meer dan 450 adviesprojecten op het gebied van klimaatverandering afgerond. Het bedrijf heeft een uniek platform ontwikkeld dat klimaatmodellen en aardobservatie gegevens samenvoegt en toepast als basis voor risicoanalyses en prognoses.

Rowan Douglas, hoofd van Willis Towers Watson’s Climate & Resilience Hub, verwelkomt de deal: “Door de klimaatmodellering en aanpassingsmogelijkheden van Acclimatise te combineren met de diepgaande kennis over het modelleren van natuurrampen, risicobeheer, verzekerings- en investeringsmarkten van Willis Towers Watson, beschikken we over een uniek spectrum aan expertise waarmee klanten geholpen kunnen worden bij het beheren van klimaatrisico’s, het doorvoeren van aanpassingen en het opbouwen van samenlevingen en economieën met meer veerkracht.”

“We hebben al geruime tijd bewondering voor Acclimatise, en voor wat John Firth en Dr. Richenda Connell sinds 2004 met hun visie hebben opgebouwd. Onze eerdere samenwerking via het Willis Research Network illustreerde een gedeelde marktambitie, cultuur en complementaire ervaring en relaties. Dit voelt voor beide teams als een heel natuurlijke stap. We zijn allemaal enthousiast om in de aankomende jaren duurzaamheidsvraagstukken aan te pakken voor bedrijven, overheden en financiële instellingen."

John Haley, CEO van Willis Towers Watson, zei: “Deze acquisitie past volledig bij onze doelstelling klanten bij te staan binnen een steeds complexere wereld en ze bestendiger te maken tegen de risico’s van het klimaat door het aanbieden van vooruitstrevende oplossingen. De bekwaamheden van Acclimatise en het bewezen succes op het gebied van klimaatrisico's bieden ons aanzienlijke kansen voor de toekomst. Ik ben enthousiast over wat dit betekent voor Willis Towers Watson.”

“Het samenvoegen van de vaardigheden en bekwaamheden van deze twee bedrijven zal bovendien de inspanningen van onze firma, om klimaatbestendigheid voor de bredere samenleving te verbeteren, ten goede komen. Een voorbeeld hiervan is ons werk met de Coalition for Climate Resilient Investment.”

John Firth, CEO en medeoprichter van Acclimatise, zei: “Klimaatrisico is inmiddels een van de centrale onderwerpen binnen de besluitvorming en planning van overheden, het bedrijfsleven en de financiële sector. Om aan de groeiende vraag van klanten te voldoen zijn steeds geavanceerdere benaderingen in het beoordelen en beheren van klimaatrisico’s vereist. Daarom ben ik enorm enthousiast over het potentieel dat de overname van Acclimatise door Willis Towers Watson met zich meebrengt. Ik ben trots op de prestaties van Acclimatise en onze medewerkers gedurende onze zestienjarige geschiedenis—van keukentafel tot marktleider—en ik ben ervan overtuigd dat de combinatie met de Climate and Resilience Hub van Willis Towers Watson de juiste zet is die de impact van ons werk kan vergroten."

Over de Climate and Resilience Hub (CRH)

De CRH is de divisie van Willis Towers Watson dat organisaties helpt bij het beheren van klimaatrisicos en het in goede banen leiden van een transitie naar een duurzame en veerkrachtige operatie. De CRH speelt een rol in het aansluiten bij de dynamische vereisten vanuit regelgeving, investeerders, consumenten, werknemers en bedrijfsvoering.

Related content tags, list of links Persbericht Klimaat Verzekeringsadvies en technologie
Contact us