Ga naar de hoofdinhoud
main content, press tab to continue
Persbericht

Willis Towers Watson’s Risk & Analytics afdeling ontwikkelt functie die gevallen van pandemie traceert die de wereldwijde activa van P&C klanten bedreigen

April 6, 2020

De functie is geïntegreerd in de Global Peril Diagnostic Tool van Willis Towers Watson. Risicomanagers kunnen deze functie gebruiken om in real time te volgen hoe het is gesteld met de blootstelling van hun eigendommen aan COVID-19.
Casualty|Corporate Risk Tools and Technology|Property Risk and Insurance Solutions
Risk Culture

AMSTELVEEN, April 6, 2020 - Willis Towers Watson (NASDAQ: WLTW), een vooraanstaande wereldwijd opererende consultant, broker en solutions provider, breidde vandaag zijn Global Peril Diagnostic modelleringstool uit met een nieuwe functionaliteit die het mogelijk maakt om in real time risico's te beoordelen en analyses te maken.

De nieuwe functie verschaft actuele informatie over wereldwijd bevestigde COVID-19 besmettingen nabij eigendommen die cliënten voor hun volledige waarde verzekerd hebben. De gegevens worden weergegeven per locatie. Cliënten kunnen met name in één oogopslag volgen hoe de pandemie zich verspreidt, en of het virus in de buurt komt van hun eigendommen wereldwijd.

De Globel Peril Diagnostic tool van Willis Towers Watson is een intelligent risico- en analysemodel dat de eigendomsportfolio's van cliënten evalueert en een inschatting maakt van hun blootstelling aan grootschalige ramprisico's, waaronder terrorisme en 12 natuurlijke gevaren.

De achterliggende technologie van de tool kan eveneens worden gebruikt voor het in kaart brengen van het personeelsbestand of de payroll per kantoor of vestiging. De gegevens die worden gebruikt voor deze nieuwe functionaliteit kunnen worden gefilterd tot op het niveau van provincies en staten voor wat betreft China, de Verenigde Staten, Canada en Australië. Voor de rest van de wereld is de informatie beschikbaar op landsniveau en wordt die weergegeven waar de hoofdstad of het middelpunt van dat land zich bevindt.

“De economische impact van COVID-19 zal aanzienlijk zijn. Organisaties staan onder druk om snel te oordelen, te beslissen over het stilleggen van hun activiteiten en over compensaties voor hun werknemers die worden blootgesteld aan risico's die verbonden zijn aan deze pandemie”, zegt Ben Fidlow, Global Head of Core Analytics, Corporate Risk and Broking, Willis Towers Watson.

“Onze nieuwe data- en analysegedreven functie zal onze klanten daarbij helpen en hen in staat stellen om proactief en met meer kennis van zaken hun bestendigheid in te schatten en beslissingen te nemen voor de continuïteit van hun bedrijf.”

De informatie binnen deze nieuwe functie wordt verzameld en beheerd door het ‘Center for Systems Science and Engineering’ van Johns Hopkins University. De gegevens zijn afkomstig van de Wereldgezondheidsorganisatie, de Amerikaanse ‘Centers for Disease Control and Prevention’, de Nationale Gezondheidscommissie van de Volksrepubliek China, het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding en DXY. De gegevens over China worden minstens om het uur automatisch bijgewerkt. Informatie over andere landen wordt manueel bijgewerkt.

De informatie zal automatisch worden weergegeven onder 'live events', maar gebruikers kunnen deze optie ook uitschakelen als ze die overbodig vinden.

Contact us