Ga naar de hoofdinhoud
main content, press tab to continue
Artikel | Accent op HR

Bepaal uw Total Rewards strategie vanuit het oogpunt van uw medewerker

Door Raymond Wammes | December 15, 2020

Het is voor veel organisaties zeer waardevol om hun Total Rewards-experience op een andere manier te bekijken.
Employee Experience|Ukupne nagrade |Work Transformation
N/A

De huidige tijden hebben ons ertoe aangezet om ons aan te passen, onszelf opnieuw uit te vinden en dingen op andere en nieuwe manieren te bekijken. De pandemie dwong veel organisaties om volledig op afstand te werken, wat voorheen als moeilijk te realiseren werd beschouwd. Zowel kleine als grote bedrijven zijn geëvolueerd om te voldoen aan nieuwe eisen van mensen, zodat ze relevant kunnen blijven.

Indien met een moderne blik naar de combinatie van arbeidsvoorwaarden zou worden gekeken, zouden andere keuzes worden geprefereerd.

De actuele marktomstandigheden dwongen zowel werkgevers als werknemers dus om met een moderne blik naar de bestaande arbeidsvoorwaarden te kijken en enkele noodzakelijke aanpassingen te bewerkstelligen. In veel bedrijven vormen de arbeidsvoorwaarden echter nog steeds een stapeling van afspraken uit het verleden, verworven rechten voor werknemers, maar niet langer passend bij de huidige behoefte van zowel werkgevers als werknemers. Indien met een moderne blik naar de combinatie van arbeidsvoorwaarden zou worden gekeken, zouden daarom, zowel door werkgevers als werknemers, andere keuzes worden geprefereerd.

Voor veel organisaties zou het uit dat oogpunt zeer waardevol zijn om hun Total Rewards-experience op een andere manier te bekijken. Historisch gezien werd Total Rewards altijd primair vanuit het perspectief van werkgevers bekeken en voornamelijk gedreven door kosten, prestaties, administratiegemak en gedragsverandering. Maar wat als we u zouden vertellen dat u uw Total Rewards-strategie anders kunt vormgeven door ernaar te kijken vanuit het oogpunt van uw Employee Experience (EX)?

Ons laatste High Performance Employee Experience-onderzoek toont aan dat 's werelds toonaangevende bedrijven zich steeds meer richten op EX. Deze bedrijven realiseren zich ook dat EX de kern vormt van het leveren van een uitzonderlijke klantervaring en superieure financiële bedrijfsprestaties.

Op basis van de gegevens van onze medewerkersenquêtes van bijna 10 miljoen medewerkers in 500 bedrijven, concludeerden we dat organisaties de medewerkers centraal moeten stellen bij het herinrichten van hun Total Rewards-experience. Begrijpen wat uw werknemers nodig hebben en hoe dit uw Total Rewards-strategie kan ondersteunen, is belangrijk om een nieuw perspectief te krijgen.

We hebben hiervoor drie stappen geïdentificeerd:

  • Identificeer met welke uitdagingen uw medewerkers te maken hebben
  • Maak uw Total Rewards-experience persoonlijk
  • Geef vorm aan uw Total Rewards met ons High Performance Employee Experience-model
Auteur

Director Work & Rewards Benelux

LinkedIn


Contact us