Ga naar de hoofdinhoud
main content, press tab to continue
Persbericht

Investeerders worden opgeroepen om nu te handelen om het financiele risico van klimaatverandering tot wel 60% te beperken

November 10, 2022

Environmental Risks|Investments
N/A

AMSTELVEEN, November 10, 2022 — Volgens nieuw onderzoek van het Thinking Ahead Institute zouden beleggers tegen het einde van de eeuw een verlies van 50-60% kunnen lijden op bestaande financiële activa in een wereld met 2,7°C tot 3,6°C temperatuurstijging, vergeleken met een verlies van 15% in een wereldeconomie met een klimaattransitie waarbij ruim onder de 2°C temperatuurstijging wordt gebleven.

Het onderzoek, getiteld Pay Now or Pay Later, is gericht op het vertalen van de economische kosten en fysieke impactrisico's van klimaatverandering naar effecten op financiële activa in de beleggingssector. De gebruikte aanpak maakt het mogelijk de relatieve kosten van een tragere of snellere overgang van de economie te kwantificeren. Er wordt rekening gehouden met klimaatkantelpunten en gebreken in bestaande klimaatmodellen en er wordt aangetoond dat het risico snel toeneemt naarmate de temperaturen stijgen.

Tim Hodgson, co-head van the Thinking Ahead Institute, zegt: "Deze resultaten moeten beleggers duidelijk maken dat zonder aanzienlijke inspanningen om nu over te schakelen op een duurzaam economisch model, de bijbehorende fysieke risico's als gevolg van aanhoudende emissies en klimaatverandering in de komende eeuw mogelijk zullen leiden tot grote veranderingen in het mondiale BBP en inkomensniveau."

In het onderzoek wordt gesteld dat bij een snellere, sterk gecoördineerde en ordelijke overgang de verliezen gedeeltelijk kunnen worden gecompenseerd door de positieve voordelen van nieuwe primaire investeringen in nieuwe energie-infrastructuur en dat de verstrekkers van dit financiële kapitaal kunnen verwachten dat zij in de toekomst, na de aanvankelijke geldonttrekking, rendement zullen boeken. Ook zouden in dit scenario de uitgaven voor lonen en kapitaalgoederen en de daarmee gepaard gaande kostenverlagingen en productiviteitsstijgingen een impuls kunnen geven.

Isabella Martin, senior associate bij the Thinking Ahead Institute, voegt toe: “Klimaat kalenders overlappen nu met investerings kalenders. Niet handelen lijkt op korte termijn misschien de gunstigste optie, maar over een lange termijn horizon die voor beleggingsfondsen volkomen normaal is, is niets doen in feite de veel duurdere keuze."

Over het Thinking Ahead Institute

Het Thinking Ahead Institute is opgericht in januari 2015 en is een wereldwijde non-profit groep van leden voor beleggingsonderzoek en -innovatie, bestaande uit institutionele beleggers en vermogensbeheerders die zich inzetten om kapitaal te mobiliseren voor een duurzame toekomst. Het heeft meer dan 55 leden over de hele wereld, die samen verantwoordelijk zijn voor meer dan US$16 biljoen, en is een uitvloeisel van de Thinking Ahead Group van WTW Investments - opgericht in 2002.

Over WTW Investments

De divisie Investments van WTW richt zich op het creëren van financiële waarde voor institutionele beleggers op basis van haar expertise op het gebied van risicobeoordeling, strategische assetallocatie, fiduciair beheer en de selectie van vermogensbeheerders. De divisie heeft wereldwijd meer dan 900 medewerkers, meer dan 1.000 beleggingsklanten, een vermogen onder advies van meer dan US$ 4,7 biljoen en US$ 187 miljard aan beheerd vermogen.

Over WTW

Bij WTW (NASDAQ: WTW) bieden we data gestuurde, op inzicht gebaseerde oplossingen op het gebied van personeel, risico en kapitaal. Door gebruik te maken van het wereldwijde perspectief en de lokale expertise van onze collega's in 140 landen en markten, helpen wij organisaties hun strategie aan te scherpen, de veerkracht van de organisatie te vergroten, hun personeel te motiveren en hun prestaties te maximaliseren.

Door schouder aan schouder met onze klanten te werken, creëren wij kansen voor duurzaam succes - en bieden wij een vooruitstrevend perspectief.

Related content tags, list of links Persbericht Milieu Beleggingen
Contact us