Ga naar de hoofdinhoud
main content, press tab to continue
Artikel | Accent op HR

Internationale pensioenregelingen kunnen Nederlandse werkgevers ondersteunen

Door Keletso Newton en Wichert Hoekert | September 18, 2023

Welke gegevens zijn relevant voor Nederland op basis van de 15e editie van de jaarlijkse International Pension Plan (IPP) survey.
Retirement
N/A

Nederland presteert consequent boven verwachting in de wereldeconomie; het is de thuisbasis van zo'n 2 miljoen bedrijven, waaronder verschillende grote multinationals.

Er staan negen Nederlandse bedrijven in de Fortune Global 500, met Royal Dutch Shell op nummer vier. De aanwezigheid van deze globale bedrijven en de gunstige belastingvoorwaarden door de 30%-regeling maken Nederland een aantrekkelijke basis voor buitenlandse werknemers. Naar schatting wonen hier momenteel 200.000 expats. Met die aantallen zou de recente publicatie van de 15e editie van het jaarlijkse International Pension Plan (IPP) onderzoek van WTW interessant moeten zijn voor onze klanten.

IPP's en ISP's (International Savings Plans) zijn vehikels die worden gebruikt door multinationale werkgevers om pensioen- en/of spaarfaciliteiten te bieden aan werknemers die niet kunnen worden behouden in regelingen in het (thuis)land. Met de huidige pensioenhervorming zijn onze klanten op zoek naar de meest efficiënte manier om hun buitenlandse werknemers pensioenvoorzieningen te blijven bieden.

Grensoverschrijdende oplossingen, zoals IPP's en ISP's zijn in deze context van bijzonder belang. Ons onderzoek heeft betrekking op bijna 1000 multinationale ondernemingen die meer dan 1000 IPP's of ISP's sponsoren met een totaal beheerd vermogen van meer dan USD 19 miljard. Met een steeds meer afgelegen en wereldwijd personeelsbestand en een toegenomen bewustzijn van Diversity, Equity and Inclusion (DEI) en Environmental, Social and Governance (ESG) overwegingen, zijn IPP's en ISP's een ideale oplossing om aan verschillende werkgeversvereisten te voldoen.

Dit artikel in het Engels bevat een registratieformulier waarmee het 2023 survey rapport opgevraagd kan worden: International Pension Plan Survey 2023.

Auteurs

Head of Integrated Global Solutions Benelux
email E-mail

Member of the Retirement leadership team

LinkedIn|Twitter


Related content tags, list of links Artikel Accent op HR Pensioen Nederland
Contact us