Ga naar de hoofdinhoud
main content, press tab to continue
Artikel

Schoolgebouwen veilig de vakantie door

Januari 2024

De kans op een (brand-) calamiteit in een gebouw is groter als er gedurende langere tijd geen activiteiten zijn. Uit schadestatistieken blijkt, dat schoolgebouwen in de vakanties relatief vaak getroffen worden door brandstichting.
Property Risk and Insurance Solutions
N/A

Tijdens langdurige sluiting van scholen of gebouwen zal de kans op schades groter zijn. WTW heeft een checklist ontwikkeld die u kunt gebruiken om voorzorgsmaatregelen te treffen in periodes waarin er geen mensen aanwezig zijn in schoolgebouwen.

De kans op een (brand-) calamiteit is groter in bepaalde tijden van het jaar. Uit schadestatistieken blijkt, dat schoolgebouwen in de vakanties relatief vaak getroffen worden door brandstichting.

U kunt dit beïnvloeden door de omstandigheden aan te passen. De kans op brandstichting is bijvoorbeeld groter als er een brandbaar materiaal vrij voor handen is. Door de omstandigheden met een negatieve invloed op het (brand)risico te elimineren, is de uiteindelijke kans op calamiteit geminimaliseerd.

Als hulpmiddel heeft WTW een Checklist gemaakt die aangeeft welke omstandigheden een grote invloed hebben op de kans dat een calamiteit zich voordoet. Door de checklist ‘Veilig de vakantie door’ in de betreffende periode uit te voeren, is de kans op een calamiteit veel kleiner gebleken.

Indien u vragen heeft over de checklist of als u één van de andere mogelijkheden met betrekking tot veiligheidsrisico’s wilt bespreken, kunt u contact opnemen met onze public account executives.

De checklist is te vinden via de ‘download’ knop bovenaan en onderaan deze pagina.

Download
Titel Bestandstype Bestandsgrootte
Public Checklist Veilig de vakantie door PDF .8 MB
Related content tags, list of links Artikel Eigendom Public Sector and Education Nederland
Contact us