Ga naar de hoofdinhoud
main content, press tab to continue
Artikel

Kan een focus op digitale vaardigheden helpen om de juiste werknemers te vinden en te behouden?

De vraag naar inzicht in de beloning voor digitale skills neemt toe.

Door Michiel Klompen | Mei 12, 2022

Om een concurrerend beloningspakket voor digitaal talent aan te kunnen bieden op deze krappe arbeidsmarkt is betrouwbare data zoals dat van SkillsVue Europe cruciaal
N/A
N/A

De schaarste aan werknemers met digital skills heeft een negatieve impact op de groei en digitale transformatie van veel organisaties. Als gevolg daarvan is het aantrekken en behouden van werknemers met deze skills een van de grootste uitdagingen voor organisaties in alle sectoren.

Bedrijven beseffen dat het cruciaal is om een gedifferentieerd en competitief beloningspakket aan te kunnen bieden om concurrerend te zijn op deze krappe arbeidsmarkt voor digital talent. Om dit pakket vorm te geven, zijn veel HR professionals op zoek naar inzichten in specifieke digitale vaardigheden; welke skills zijn in opkomst en hoe beïnvloeden ze competitieve salarissen? Met de lancering van WTW's SkillsVue - Europe software kunnen organisaties toegang krijgen tot de meest robuuste inzichten in de trends en premiums voor digitale skills in heel Europa. Met deze informatie kunnen HR professionals een concurrerend beloningspakket vaststellen op basis van betrouwbare data, in plaats van geluiden uit de markt.

SkillsVue – Europe is de enige database die organisaties inzicht geeft in:

De impact van skills op de beloning voor digitaal talent (zoals application developers, data scientists, cyber security engineers, digital marketeers, etc.). Hiermee krijgen bedrijven inzicht in de vaardigheden die vanuit marktperspectief een premie vereisen.

Trendinformatie over de impact van vaardigheden op beloning. Hiermee kunnen bedrijven beslissingen nemen over eventuele premies op basis van de toe- of afname van bepaalde vaardigheden.

De vraag naar digitale vaardigheden in de markt. Hiermee kunnen bedrijven hun vaardigheidseisen afzetten tegen de markt, en begrijpen of ze een voorloper zijn of wellicht achterlopen op de concurrentie.

Trendinformatie over de vraag naar digitale vaardigheden in de markt. Hiermee kunnen bedrijven anticiperen op toekomstige behoeften in vergelijking met de markt.

Skillsvue Europe is een interactief en analytisch platform dat gebruik maakt van beloningsgegevens uit WTW’s meest robuuste beloningsonderzoek voor digitaal talent: het Artificial Intelligence and Digital Talent Compensation Survey. Vervolgens worden aan de hand van algoritmes de benodigde skills en hun impact op beloning geanalyseerd. Zo voorziet SkillsVue organisaties van essentiële informatie om efficiënt en effectief de skills van digitaal talent op waarde in te schatten.

Uit ons onderzoek is gebleken dat tweederde van de organisaties in Europa het aanbieden van een meer op maat gemaakte beloning voor werknemers met essentiële digitale skills prioriteert. Bedrijven beseffen dat ze een voordeel op hun concurrenten kunnen behalen, als ze hun beloningspakket vormgeven op basis van deze betrouwbare marktinzichten. Bedrijven die afwachtend zijn, zullen problemen blijven ondervinden met het werven van werknemers.

Auteur

Global Product Lead SkillsVue
email E-mail

Related content tags, list of links Artikel
Contact us