Ga naar de hoofdinhoud
main content, press tab to continue
Artikel | People & Risk Coach Reference

Inclusie in een hybride werkomgeving

Juli 13, 2023

De dynamiek van werk blijft veranderen: WTW's wereldwijde onderzoek hiernaar gaf aan dat 55% van werknemers de komende 3 jaar hybride of volledig op afstand zal werken.
ESG and Sustainability|Work Transformation|Inclusion-and-Diversity|Benessere integrato
ESG In Sight

De dynamiek van werk blijft veranderen: uit het wereldwijde onderzoek naar de dynamiek van werk blijkt dat 55% van werknemers de komende 3 jaar hybride of volledig op afstand zal werken.

52% van organisaties gelooft dat ze de komende 3 jaar bedrijfswaarde kunnen creëren door gebruik te maken van deze uitgebreide pool aan talent

Hybride werkomgevingen bieden kansen voor zowel werkgever als werknemer. Werkgevers hebben bijvoorbeeld toegang tot een bredere talent pool. 52% van bedrijven is overtuigd dat ze de komende 3 jaar bedrijfswaarde kunnen creëren door gebruik te maken van de uitgebreide talentpool. Op dezelfde manier kunnen werknemers veel verder van huis werk vinden zonder lange reistijden en daarmee gemakkelijker overdraagbare vaardigheden opbouwen.

Loopbaanontwikkeling is niet meer zo lineair als vroeger. Er ligt meer nadruk op het leren van nieuwe vaardigheden en het aanpassingsvermogen, dan op het worden van een expert op één bepaald gebied. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde anciënniteit bij een bedrijf daalt tot onder de negen jaar, vooral onder de jongere generatie.

Hybride werken past goed in de huidige omgeving omdat het meer flexibiliteit en een betere balans tussen werk en privé mogelijk maakt. Het stelt werknemers ook in staat om hun eigen individuele voorkeursstijl te hanteren. De keerzijde van de medaille is dat hybride werken ook kan betekenen dat werknemers minder verbonden zijn met het bedrijf en het team. Dit kan een negatieve invloed hebben op het welzijn, de betrokkenheid, de productiviteit en de loopbaanontwikkeling van werknemers.

Naar aanleiding van onze recente Benelux-rondetafel hebben we een aantal van de discussiepunten samengevat met een aantal effectieve maatregelen om inclusiviteit te bevorderen in het bijgevoegde document.

Voor meer informatie over hoe u maatregelen kunt nemen of inclusiviteit op de werkplek kunt bevorderen, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contacts

Head of Integrated Global Solutions Benelux
email E-mail

Yvette Verschoor
Head of Employee Insights Western Europe

Daphne van der Wielen
Managing Consultant

SURVEY REPORT

European findings of the Global Gender Wealth Equity Index 2022

Overzicht van het Global Gender Wealth Equity Report 2022

Contact us