Ga naar de hoofdinhoud
Artikel | Global Markets Overview

Global Markets Overview - April 2021

Door Morgan Hielkema | Mei 4, 2021

Het in kaart brengen van ontwikkelingen op de kapitaalmarkten en ons vooruitzicht.
Investments
N/A

De Global Markets Overview (‘GMO’) biedt inzicht in de huidige stand van de kapitaalmarkten, indicatoren van de grootste economieën en de belangrijkste trends met betrekking tot de pandemie.

Kijkend naar de recente ontwikkelingen binnen de grootste economische machtsblokken dan zien we dat dienstensectoren in China en in de VS sterk zijn aangetrokken. In vergelijking blijft de Eurozone op dit gebied achter. Het succes van de coronamaatregelen en het vaccinatiebeleid van China en de VS heeft ertoe geleid, dat deze landen meer stappen hebben kunnen zetten in het heropenen van hun economie. Een aantal specifieke sectoren hebben extra kunnen profiteren, zoals hotels en restaurants. De Eurozone kampt daarentegen nog steeds met een groeiend aantal besmettingen en het vaccinatiebeleid verloopt minder snel. Onze verwachting is dat de economie van de Eurozone in de tweede helft van 2021 weer op gang komt.

De zeer recente aankondiging van het Witte Huis om de CO2-uitstoot van de VS te verminderen plaatst het belang van een klimaatbestendig beleggingsbeleid eens te meer op de voorgrond. Onze net zero commitment aankondiging eerder deze maand past in dit beeld. Voor onze discretionair beheerde beleggingsportefeuilles committeren wij er ons om in deze portefeuille een vermindering van CO2-uitstoot van ten minste 50% in 2030 te realiseren, en volledig klimaat-neutraal te zijn in 2050. Willis Towers Watson is ervan overtuigd dat CO2-reductie een verbetering van het risico-gewogen rendement van beleggingsportefeuilles betekent. Meer informatie over deze aankondiging vindt u hier en hier.

Naast de bredere marktontwikkelingen hebben we in onze recent gepubliceerde 2021 Outlook een drietal hoofdthema’s, vanuit een macro-economisch perspectief, benoemd waar u als belegger aandacht voor zou moeten hebben. Deze drie thema’s zijn Policy Shifts, The Rise of China en Sustainability. Om de ontwikkelingen van deze drie thema’s te kunnen volgen, hebben wij voor u een drietal interactieve dashboards ontwikkeld middels welke u de voortgang op de voet kunt volgen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Download
Titel Bestandstype Bestandsgrootte
Global Markets Overview: April 2021 PDF .4 MB
Auteur

Investment consultant

Related content tags, list of links Artikel Global Markets Overview Investeringen
Contact us